VIDEO ZA RESTORAN KAKO DA NE

Sredinom studenog nazvala me Iffat Shtibel, jedna od vlasnica novootvorenog restorana „Kako da ne“ u kojem poslužuju ISRAELI STREET FOOD, što bi kod nas bilo teško prevesti, jer mi nemamo tradiciju takve hrane kod nas. Ne trebaju im fotografije hrane ili interijera/eksterijera, objašnjava mi Iffat na engleskom, već traže od mene da im snimim reklamni video za njihov Facebook stranicu.

Iffat i Ayelet upoznala sam jednom, dok sam pila kavu na njihovoj vanjskoj terasi, čekajući nekakav poslovni sastanak u Kaptol centru. Odmah su mi se dopale onakve neprijetvorne, druželjubive, simpatične i razgovorljive.

Raditi ću opet s pristojnim ljudima, pomislila sam, a to mi je jedna od vrlo bitnih stvari u ovom poslu. Kada je kultura s jedne i sa druge strane, rezultati mojeg rada su dobri, a mušterije zadovoljne. Prihvaćam posao i već slijedeći dan dogovaram termin snimanja u restoranu.

Rano ujutro 19.12. pojavljujem se sa svojom opremom u restoranu. Ayelet me dočekala nasmiješena. Briše krpom staklenu čašu i priča o tome kako je vani ispod nule. Zbilja je hladno i mislim si kako je dobro onima koji danas dulje mogu ostati u svojim krevetima. Ayelet me nudi turskom kavom, što ne mogu odbiti.

 


 

Iffat je kupovini namirnica na Dolcu, treba doći svaki tren. Danas će ona i Ayelet pripremiti za potrebe snimanja Shakshuku i Hummus falafel.

Dok sam snimala gornji interijer restorana, Iffat se pojavljuje dolje s povrćem, jajima i ostalim namirnicama potrebnim da se sprave ova ukusna jela. Dodaci jelu, poput određenih začina ne mogu se nabaviti u Hrvatskoj, već su doputovali s njima iz Izraela.

Restoran je tek nedavno otvoren, izgleda simpatično.

Saznajem usput da se na meniju restorana nalaze ukusna, autentična izraelska jela poput Tahini-ja, Hummus sabih i hummus mushrooms (humus s gljivama), te Ambe. Kod njih možete popiti pravu tursku kavu kao i ukusan kakao (mješavina donijeta iz Izraela), te Izraelsko košer vino Barkan Cabarnet Sauvignion Merlot

“KAKO DA NE” na FACEBOOK-U

Move to Croatia and Open a Restaurant? Kako Da Ne!

U Tkalčićevoj otvoren novi restoran!

Restoran inspiriran izraelskom kuhinjom koji će vas oduševiti