Fotografiranje u Hotelu Gem
U proljeće smo opet u Slavoniji! Ovaj put unajmljena sam da fotografiram hotel Gem u Vinkovcima.

Toplo je, početak ljeta. Ugodna vožnja automobilom i rijetki putnici na autocesti E70.

 

railtrack-1867076_1280

bird-1922561_1280

Svaki slijedeći put kada posjetimo Slavoniju osjećam se sve bolje. Godinama ovdje nisam dolazila, a a brojna me sjećanja vežu na Slavoniju.
Prije šest mjeseci fotografirala sam Hotel Slavonija istog vlasnika, zdanje smješteno u samom centru Vinkovaca. O toj temi možete pročitati na mojem blogu.

DNG-FOTOGRAFIJE-_15
Hotel Gem smješten je … zapravo, kada malo bolje razmislim, o hotelu Gem možete detaljno sve pročitati na njihovim stranicama www.gem.eu a ja ću ovdje reći riječ dvije o svojim iskustvima.

 

DNG-FOTOGRAFIJE-_55
Hotel je dakle smješten podalje od centra u Zvonimirovoj 120, glavnoj Vinkovačkoj ulici. Moja soba gleda na teniske terene. Došli smo u poslijepodnevnim satima i brzo je pala noć.

 

_MG_0187
Oko mene je takav mir da mogu čuti čak i muhu kako zuji pokraj mene u zraku. Obuzeo me neki spokoj.
U zraku lebdi ugodan miris pokošene trave što nam se uvlači u nozdrve i priziva u mojoj svijesti neka davna sjećanja na ljetovanja provedena u Slavoniji.
Prvi dan kada smo došli fotografirala sam spavače sobe, hotel izvana i restoran.

 

DNG-FOTOGRAFIJE-_121

DNG-FOTOGRAFIJE-_98
Nakon noćnog rada, stajala sam tako ispred otvorenog prozora u svojoj hotelskoj sobi i promatrala osvijetljene teniske terene iznad kojih su se kočili reflektori, kada je iz moje podsvijesti prokuljala napolje ta davno zaboravljena slavonska noć. Sa seoskom djecom hodala sam (svaki od nas s zapaljenim bambusom u ruci), po livadi, i da nije bilo tih naših bambusa čiji su vrhovi sijali poput zažarenih cigareta čitava livada i okoliš oko nje utonuo bi u potpuni mrak.

 

foggy-545838_1280
Malo sam se bojala, a pomalo sam podrhtavala od uzbuđenja što sam slobodna, i što sam sa svojim vršnjacima, a oko nas je već odavno palo mrak, i što bih mogla stati na nešto u tom polumraku i povrijediti se ili bi nas netko mogao napasti.
Slijedeći dan fotografirala sam udobne i prostrane hotelske sobe od kojih neke imaju i dnevne boravke. Sobe imaju king size krevet, room service, televiziju s brojnim programima (dugo u noć ćete gledati televiziju ako ovdje odsjednete), neizostavni telefon, wirelless Internet i klimatizacijski uređaj s individualnim upravljanjem, radni stol, a neke sobe imaju i DVD.

 

_MG_0213

_MG_0258

_MG_0225

 

GALERIJA FOTOGRAFIJA SOBA

Svi su vrlo prijazni i susretljivi, komunikativni, rado će nas uputiti ili nam pomoći.
Restoran kapaciteta 130 mjesta ima odličnu kuhinju!

GALERIJA RESTORAN GEM

Ugodno je sjediti vani na terasi ujutro uživajući u mirisu svježeg povjetarca, piti kavu i slušati … MIR.

 

_MG_0042
U subotu sam fotografirala teniske terene.

Tenis klub Gem osnovan je 1998. Godine i trenutno funkcionira na dva vanjska zemljana terena i jednim terenom sa umjetnom australskom travom u zatvorenoj, grijanoj dvorani. Uz vanjske terene nalazi se vanjska terasa kafića hotela Gem. 

 

_MG_0097

_MG_0106

_MG_02577

DNG-FOTOGRAFIJE-_21chgc

Fitness, loby i moderno opremljen prostor sale za sastanke sa kapacitetom do 50 sjedećih mjesta

 

_MG_0066

 

GALERIJA FOTOGRAFIJA FITNESS, LOBY, SALA ZA SASTANKE

Navečer sam fotografirala još tih nekoliko preostalih soba.
Direktorica hotela zamolila me da napravim nekoliko fotografija djelatnika hotela. Sjetila sam se brojnih, korisnih savjeta koje sam dobila u školi fotografije „Fotonaut“ na radionici MODA i odradila sam svoj posao slijedeći dan vjerujem točno kako treba. Pravo je zadovoljstvo raditi sa ovim ljudima, toliko su susretljivi, prijazni i topli.

 

_MG_0383

 

_MG_0403

 

 
Nakon foto session-a pakiramo se i odlazimo u Zagreb. Sve je toplije, bliži se ljeto i dobro je da smo napravili posao prije vrućina. Prije Zagreba svratili smo u Privlaku, rodno selo mojeg oca, kako bi vidjela imanje svoje obitelji. Tamo sam napravila snimke imanja misleći da ih kasnije montiram u kratki tour i poklonim ocu, međutim te snimke toliko su me se dojmile da sam ih odlučila (dva mjeseca kasnije) upotrijebiti u svojem kratkom filmu „Nostalgija“.