Izletište Pavlin pokraj Samobora
Ova priča započinje negdje u rujnu 2016. godine kada me nazvao simpatičan gazda imanja Pavlin radi fotografiranja interijera i eksterijera. Trebalo je dakle otići u selo Vrhovčak, nedaleko Samobora, gdje se nalazi Izletište Pavlin okruženo prekrasnom prirodom i vinogradima.
Kakav pogled!!
Ispod ove lijepe terase nalazi se vinski podrum, a odmah preko puta njega vinograd sa 7000 trsova. U podrumu možete izabrati više vrsta njihovih vina kao i samoborski bermet čiju tradiciju proizvodnje njeguju generacijama.
VIDEO VIDEO VIDEO VIDEO VIDEO
Imanje s restoranom, sobama i aparmanima smješteno je na nadmorskoj visini od 320 metara. Na istoku se vidi grad Zagreb, na sjeverozapadu obronci Plješivice i gotovo cijelo Samoborsko gorje prema Žumberku, a na sjeveru se nazire Slovenija.
Zamolili su me da slikam i crkvu Sv. Vida iz 13. stoljeća koja se dobro vidi s njihove terase.
Uvijek je dobro nositi teleobjektiv na snimanja …
Iza kuće se nalazi bazen. Ponijela sam posebno za ovu priliku svoj HOYA ND 1000 filter. S njime na objektivu, voda ispada ovako lijepo zamučena …
Vani je bila nesnosna vručina! U sobama i apartmanima bilo mi je posebno ugodno fotografirati, jer je radila klima.
Sve smještajne jedinice opremljene su vlastitom kupaonicom, klima uređajem, wifi internetom, grijanjem, a apartmani su opremljeni i kuhinjom.
GALERIJA FOTOGRAFIJA
Ovo je unutrašnjost restorana. Dok sam sjedila unutra, pila sok i odmarala se, imala sam feeling sličan onome kada sam osamdesetih odlazila s mamom, tatom i bratom nedjeljom na ručkove izvan Zagreba. Sjećam se da je tada bilo aktualno među nama Zagrepčanima Sljeme, Samobor, okolica Samobora i Plješivica.
Lijepa su to sječanja …
Došla sam po drugi put u Vrhovčak mjesec dana kasnije, fotografirati hranu. Jutra su već bila toliko hladna da smo svi hodali okolo u zimskim jaknama. Tada su snimljeni ovi video isječci. Gospođa i ja razgovarale smo i radile. Bilo je to lijepo iskustvo. Ona je pripremala hranu, a ja sam fotografirala njezine specijalitete. Njezin suprug bio je za to vrijeme u nabavci namirnica. Bližila se subota i očekivali su veći broj gostiju na ručku, a za to se treba temeljito pripremiti …
GALERIJA FOTOGRAFIJA HRANE
Nakon rada, sjeli smo dakle s gazdama za stol i probali svako od ovih ukusnih jela. To je bila gozba! Vrlo je bila ukusna juha od koprive, specijaltet ovog restorana! Štrudla im je bez premca! Kada sam je probala shvatila sam Proust-a i njegove kolačiće. S prvim zalogajom, vremeplov me odveo u djetinjstvo, u stan mojih roditelja, gdje na stol mama stavlja mirisnu štrudlu od jabuka.
Najnoviji komentari