Kompozitori pjesme Budi sam na ulici, meni osobno jedne od najljepših pjesama Ekatarine Velike, su Milan Mladenović, Margita Stefanović, Bojan Pečar i Ivan Ranković, a tekst potpisuje Milan Mladenović.

Ovaj me bend dijelom muzički odgajao i držao na pristojnoj udaljenosti od cajki, u ratnim i poratnim vremenima kada su jedan velik dio moje generacije odgajali narodnjački klubovi, cajke i poker automati.

Ovih mjeseci bavim se snimanjem spota za Budi sam na ulici, a spot radim za tribute EKV bend „ Deca iz vode“. Oni su iz Beograda, vrlo su simpatični, dragi, mladi i talentirani, a imala sam ih prilike zapravo samo ovlaš upoznati na njihovom koncertu u klubu Sax

S njihovim menagerom Aleksandrom Šarčevićem u više navrata sam komunicirala telefonski, dogovarajući detalje oko snimanja, a nekoliko dana prije koncerta našli smo se uživo i popili kavu u Zapruđu. Aleksandar je vedar, simpatičan, pun entuzijazma, pravi je obožavatelj EKV-a i čovjek koji sa srcem obavlja svoj posao.

 

 

Ovdje se mogu naći neke informacije o Deci iz vode; facebook.com/decaizvode/

Snimanje je započelo 23.12.2017. u zagrebačkom klubu Sax na sam dan održavanja koncerta Dece iz vode. Snimali smo, ajmo reći, uživo! Dakle, nismo si mogli dozvoliti nekakve kardinalne greške na snimanju. Glavna zvijezda spota, zagrebačka studentica Tea Kovačević i moj schul kolega, gazda nekadašnje Rune na Gornjem gradu Krešimir Hruškovec koji je u nekoliko kadrova u Sax-u glumio s Teom, odradili su svoj dio posla profesionalno.

Za kamerama smo bili ja i Davor Pasković. Režiju ja potpisujem kao i montažu.

Nekoliko dana kasnije snimamo nove kadrove za spot u jednom stanu u Zapruđu. Sve je povezano; Milan Mladenović je svoje prve godine života proveo u novozagrebačkom kvartu Zapruđe. Prije nekoliko godina jedna sasvim kratka uličica (prije sliči odvojku nego ulici!) koja vodi prema Plodinama dobila je ime po Milanu Mladenoviću. Dio gdje se nalaze Plodine i Pevec, i par turobnih novogradnja naime također spadaju u Zapruđe. U ovom umjetničkom kvartu, gdje obitava čak 11.100 stanovnika živi velik broj umjetnika (razlog su niske režije). Dobro, nekad je obitavalo toliko ljudi, danas vjerojatno daleko manje, jer se sve manje djece rađa. Iz priča starosjedioca doznala sam da je kvart nekad bio prepun djece, i da se iza svakog ugla mogla čuti graja i razdragani dječji smijeh. Danas su mnogobrojna igrališta za djecu (u samom kvartu kao i na susjednom Bundeku) često polu prazna, a nama stanovnicima kvarta u trbuhu je prečesto osjećaj kao da nam je netko ondje izbušio rupu i napunio je tugom. O Zapruđu sam pisala u svojem romanu Pilula sreće.

U kvartu smo imali do sada za susjede Gorana Bareta i Edu Maajku (koji je živio baš u mojem neboderu). Ovdje je živio i Marko Križan. Kvart i dan danas nastanjuju talentirani glazbenici, pisci, slikari, a spomenuti ću samo neke od njih: Milorad Vujaklija, Davor Bunčić, Deni Kožić (koji je odselio ali je i dan danas jedan od organizatora Zapruđe uživo).

Određen broj umjetnika iz ovog kvarta i dalje svoje rukopise drži u ladicama ili autorske pjesme koje su sami uglazbili sviraju isključivo po tulumima. Za ljetnih večeri ponekad se ovdje može ćuti zvuk gitare koji dopire iz nečijeg stana, sasvim novi zvuk koji bi zasjenio (da se pjesma kojim slučajem pojavi na radiju) sve te Mice, Cece, Kuce i Brace što dernjaju bez sluha i drže, kao nekakvog taoca, hrvatsku estradu u svojim panđama.

Prvog petka u travnju 9.4.2018. nastavljamo sa snimanjem u zagrebačkom rock klubu Route 66. Uz Teu su glumili Din Sarunović i Davor Pasković, a statirali su Luna Šarić, Ema Grozdek i Bruna Krčelić. Bilo je veselo, dobro smo se zabavili, snimili sve što je trebalo i sada se pripremamo za novo snimanje-u centru Zagreba.

Članak o nama u Stražarnom lopovu: http://strazarni-lopov.blogspot.com/2018/08/deca-iz-vode-iva-plavsic-intervju-2018.html

 

U travnju nastavljamo sa snimanjem u klubu Route 66. Tog toplog poslijepodneva uz Teu glumi talentirani Din Sarunović, a statirale su nam simpatične Luna Šarić, Ema Grozdek i Bruna Krčelić. Posljednji dan snimanja Tea je zaglavila u ZET-ovom autobusu negdje između Španskog i Trešnjevke, u ogromnoj gužvi na cesti, a ostatak ekipe u međuvremenu (čekajući nju da dođe) upoznao je gang bajkera sa Đamije: Zlatka, Matu, Martina, Jana i Gabrijela. Ono što su dečki izvodili na svojim biciklima bilo je vrijedno divljenja, pa smo ih odlučili na licu mjesta angažirati da rade slične vratolomije u spotu.

U kolovozu izlazi članak o spotu u Stražarnom lopovu: http://strazarni-lopov.blogspot.com/2018/08/deca-iz-vode-iva-plavsic-intervju-2018.html

MVI_1523.MP4.Still017

 

MVI_1523.MP4.Still021

 

MVI_1523.MP4.Still033

MVI_1523.MP4.Still037

 

Spot će premijerno biti prikazan u Zagrebu 23.11.2018. u klubu Bogaloo.