HOTEL ADRIA U BIOGRADU/HOTEL ADRIA IN BIOGRAD

GALERIJA FOTOGRAFIJA / photo gallery  (za brzo mijenjanje slika u slider-u kliknite na svaku fotografiju jedanput)

Prije nekog vremena nazvali su me iz hotela Adria s pitanjem dali bih mogla napraviti za njih fotografije interijera i eksterijera. Kroz tjedan dana odlazim za Biograd.

HOTEL-NOCNA-FOTOGRAFIJA
Na recepciji se upoznajem s vrlo prijaznom i simpatičnom gospođom zaduženom da mi osigura sve što mi treba kako bi mogla nesmetano fotografirati.

hotel-danju-1-(Small)

Pri pogledu na nasmiješena lica osoblja, odmah sam shvatila da će mi ovdje biti ugodno raditi, a možda uhvatim i vremena da uživam. Tokom fotografiranja razgovaram s konobarom All inclusive bar-a i masažerkom iz wellness-a. Svi djelatnici s kojima sam razgovarala tijekom svojeg boravka u hotelu vrlo su simpatični i prijazni. Stanovnici ovdje žive od turizma i znaju koliko je bitno pristojno se ophoditi s ljudima.

1 2Osjećam kako me polagano hvata prehlada. Čini se da neće biti ništa od kupanja.

Ostavljam opremu u sobi i odlazim na ručak. Na švedskom stolu ima nekoliko vrsta jela. Uzimam ribu, blitvu i krumpir. Sjedam sam na vanjsku terasu. Toplo je, zrak miriše na borovinu i more. U krošnjama pjevaju ptičice, nigdje ne čujem automobile i helikoptere, i glomazne kamione kakvi danju deru asfalt u kvartu u kojem obitavam. Prava je idila maknuti se iz Zagreba.

restroan-terasa-(Small)

terrasa-detalji-(Small)

salica-(Small)

Netko od konobara objašnjava mi kako se u tri u all inclusive bar-u, gdje sam ionako mislila sjesti nakon ručka, serviraju za goste besplatna kava i kolači. Vračam se do sobe i uzimam opremu za rad.

detalji-bazen-(Small) 

S terase moje sobe pogled puca na jedan od vanjskih bazena i na borovu šumu koja se prostire sve do plaže.

 
208 soba (od toga 140 classic i 68 superior)
sve sobe su klimatizirane: imaju balkon, tuš, WC, minibar, telefon, satTV

soba-1-(Small)

soba-2-(Small)

Postoje dva vanjska i jedan unutarnji bazen. Moram fotografirati All inclusive bar, pa dolazim u pola tri da napravim posao prije nego što dođu gosti na kavu i kolače. Upoznajem simpatičnog konobara s kojim se sporazumijevam na engleskom jeziku.

_MG_762723

S ostalim gostima, nešto kasnije, konobar komunicira na odličnom francuskom. Većina gostiju oko mene su Francuzi. Napravila sam posao i sada u hladu uživam u kavi i kolačima. Ovdje je još ljepše nego na terasi restorana gdje sam ručala. Ispod terase bara prostire se jedan od vanjskih bazena.
vanjski-bayen-2-yora-(Small)

Hotel se nalazi u prekrasnoj borovoj šumi, udaljen 350 metara od glavne biogradske plaže Soline, te nekih 800 metara od strogog centra Biograda. Sunce prži nemilice. Upravo je prošlo tri. Biograd leži na 24 stupnja Celzijeva i gosti oko mene ljenčare uživajući u hladu.

Nekolicina mlađih turista hrabro se praćaka u jednom od vanjskih bazena kojeg ne vidim iz ove pozicije, ali zato dobro čujem njihove vesele glasove.

Ustajem i odlazim fotografirati igrališta za košarku, odbojku, nogomet i mini golf. Brišem nos svaki čas. Ništa od kupanja. Koristim plavi sat da uhvatim panoramu hotela s vanjskim bazenima.

U animacijskoj dvorani razgovaram sa simpatičnim zaposlenikom (na slici onaj s bradicom) koji mi objašnjava gdje je sve radio prije nego što su ga zaposlili u hotelu Adria. Priča mi kako je živio neko vrijeme i na Tajlandu radeći kao animator. Upoznaje me sa svojom simpatičnom ekipom. Animatori su dvije Francuskinje i dva Hrvata.
3

Nakon večere odlazim u Biograd. Šećem korzom, razgledavam kafiće, udišem morski zrak. Iz jednog se kafića ori preko razglasa promukli glas nekog čovjeka. Čitav je kafić iznutra te izvana ofarban u francuske nacionalne boje. Unutra je bučno, veselo i zagušljivo. Svi pričaju na francuskom i nose iste majice. Nasmiješena konobarica koji stoji na vratima i plješće pokušava mi kroz smijeh objasniti što se unutra događa, ali od buke i gungule ništa ne razumijem.

Na rivi, gotovo u potpunom mraku, neki starac bacio udicu i peca. Oko mene svako malo protrči neko dijete. Pola deset je navečer.

U Biograd je došlo nekoliko dječjih ekskurzija koje su zauzele dio rive i to onaj dio s najljepšim kafićima. Graja, vika, cika, komešanje … Vračam se ubrzo u hotel i naručujem čaj u aperitiv baru. Posljednji sam gost večeras na terasi. Noć je topla i ugodna. Odlazim na spavanje.

Slijedeće jutro hunjavica je sve gora. Ustajem u šest ujutro i odlazim slikati unutarnji bazen prije otvaranja.

Slikam i vanjske bazene, zatim odlazim na doručak.

Popila sam nakon doručka kavu na vanjskoj terasi aperitiv bara.
terasa-aperitiv-bara-(Small)  

a ovo je pogled na aperitiv bar iznutra:

aper-bar-detalji-1-(Small)

vaza-bar-(Small)

aperitiv-bar-crop-(Small)

Još malo fotografiram po hotelu:

Fitness-2-(Small)

sauna-(Small)

slana-soba-(Small)

WELLNESS-(Small)

 

Odlazim zatim u sobu i pakiram stvari. Gotova sam s poslom. Odlučila sam za kraj prošetati do mora. Susrećem na plaži dječju ekskurziju iz Češke. Primjećujem kako su ovi desetogodišnjaci prilično dobro obučeni, pa se sjetih onih Čeha od prije trideset godina koje smo gledali sa sažaljenjem. Pomislih tada, gledaju li oni danas nas od prilike isto tako.